Vuen perusteet - 14.11.2019

Mitä?

Meille on tullut lähiaikoina vastaan kivoja koodarin alkuja, jotka ovat kyselleet vinkkejä joko koodaukseen tai etsineet harjoittelupaikkaa IT-alalta. Halusimme järjestää heille ja muille kiinnostuneille ilmaisen koulutustilaisuuden, jossa saisi perustaidot ja hyvät lähtökohdat itseopiskelun jatkamiseen. Alalla on paljon kysyntää fronttiin ja etenkin JavaScriptiin perustuvasta osaamisesta, joten päätimme järjestää koulutuksen vuesta.

Missä?

Koulutus on tarkoitettu kaikentasoisille Vuesta kiinnostuneille koodareille ja se tullaan järjestämään Helsingin ydinkeskustassa TO 14.11, klo. 17.00 - 21.00 (lähetämme tarkemmat ohjeet sähköpostitse koulutukseen osallistuville). Aikaisempaa Vue-osaamista ei tarvita, mutta osallistujilla tulisi olla ainakin perusosaaminen sekä ymmärrys JavaScriptistä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa toteutetaan sääsovellus, joka näyttää seuraavien viiden päivän säätiedot valitulla paikkakunnalla. Koulutuksessa kaikki rakentavat yhteisen sovelluksen, jossa haetaan tietoa rest API-rajapinnasta ja laitetaan tiedot näkyviin käyttöliittymään.

Koulutus tarjoaa perustiedot Vuen käytöstä sekä antaa osallistujille valmiudet toteuttaa web-sovelluksia Vuen avulla. Voit jatkaa koulutuksessa rakennettua projektirungon kehittämistä ja tehdä myöhemmin oman projektisi kurssilla rakennettuun projektipohjaan.

Koulutuksen sisältö tarkemmin :

  • Vuex: Vuex on Vue-sovelluksille suunniteltu tilanhallintajärjestelmä. Vuexin avulla voimme väliaikaisesti säilöä dataa ja jakaa sitä helposti eri komponentteihin.
  • Vuetify: Vuetify on Vuen käyttöliittymäkirjasto, joka tarjoaa Material Design -standardit täyttäviä käyttöliittymäkomponentteja käytettäväksi. Otamme koulutuksessa Vuetifyn käyttöön ja luomme sen avulla joitain komponentteja.
  • Axios: Axios on JavaScript-paketti, joka mahdollistaa http-pyyntöjen tekemisen selaimessa. Käytämme Axiosta säädatan noutamiseen rajapinnasta.
  • npm: npm (Node Package Manager) on paketinhallintakirjasto JavaScriptille. Tarvitsemme npm:ää ladataksemme esim. Axiosin projektiimme.
  • JSON: JSON (JavaScript Object Notation) on suosittu tiedostomuoto tiedonvälitykseen. Käyttämämme säärajapinta palauttaa säädatan JSON-muodossa.

Koulutukseen valmistautuminen

Koulutus on käytännönläheinen ja osallistumiseen tarvitaan ainoastaan nettiyhteydellä varustettu tietokone (Mac, Linux tai Windows). Huomioithan tehdä tietokoneellesi alustavat asennukset (lähetämme ohjeet sähköpostilla) ennen koulutusta, niin pääsemme nopeammin itse asiaan eli Vueen. Koulutus toteutetaan suomen kielellä ja se kestää 4 tuntia. Koulutuksessa on tarjolla virvokkeita sekä pientä purtavaa.

Kouluttajana toimii Ceonin hurjin frisbeegolfaaja ja ohjelmistokehittäjä Otto Järvinen. Etenemisvauhti pyritään pitämään rauhallisena, jotta kaikilla on mahdollisuus oppia ja sisäistää mahdollisimman paljon läpikäytävistä asioista. Ilmottaudu viimeistään 7.11.2019!

Kiitos kaikille jo etukäteen ja tavataan TO 14.11. koulutuksessa! :)

Ilmottaudu tästä

Koulutus on ilmainen, mutta paikkoja siihen on hyvin rajallinen määrä, joten ilmoitathan hyvissä ajoin, mikäli et pysty osallistumaan. Näin pystymme antamaan vapaan paikan eteenpäin halukkaalle. Peruutusviestin voit lähettää osoitteeseen info(at)ceon.fi.

Ilmoittamatta pois jääneet henkilöt syötetään mörököllille, eivätkä välttämättä saa kutsua jatkokoulutuksiimme.