Oli lähtötilanteesi mikä tahansa, on tietojärjestelmän kartoitus yksi tärkeimmistä vaiheista, jota ei kannata ohittaa, kun luodaan uutta digitaalista liiketoimintaa tai muutetaan jo olemassaolevaa järjestelmää.
Tietojärjestelmän asiantunteva kartoitus varmistaa palvelun toimintavarmuuden ja ehkäisee esimerkiksi tilanteen, jossa liiketoimintasi kriittinen osa voisi rampautua. Etsimme punaisen langan kaikkien osallistujien näkemyksistä ja ideoista. Keräämme ja dokumentoimme asiantuntevasti liiketoimintasi toimintamallit ja prosessit muotoon, josta syntyy ymmärrys, mitä kaikkea organisaatiosi oikeasti tarvitsee. Kartoituksemme jälkeen saat räätälöidyn kuvauksen palvelusta, joka tukee liiketoimintasi toimintamalleja ja prosesseja sekä säästää aikaa ja kustannuksia.
Saat halutessasi myös suunnitelman toteutukselle, jossa on esimerkiksi toiminnalliset ja tekniset määrittelyt, PoC ja visuaalinen graafinen suunnitelma. Prototyypistä jokainen hahmottaa kokonaisuuden yhteneväisesti ja paremmin kuin pelkästä tekstimuotoisesta toiminnallisuuslistauksesta. Suunnitelman perusteella meidän on helppo lähteä viemään hankettasi eteenpäin. Voit saada meiltä kilpailutusdokumentit, jolloin tietojärjestelmän toimittajan ymmärrys tarpeesta paranee ja saat parempia tarjouksia.
Katsotaan yhdessä, mitä organisaatiosi tarpeita me voimme ratkaista. Varaa tästä aikaa tapaamiseen kanssamme.
Tarvitsemme sekä teknisiä että toiminnallisia määrittelyjä aina kaikissa digitaalisen palvelun hankkeissa. Tekniset määrittelyt kuvaavat esimerkiksi datavirtoja. Mitä dataa ohjelma käsittelee ja mitä rajapintoja ohjelmassa on? Hakeeko se tietoa toisesta palvelusta tai lähettääkö sinne tietoa?
Tilanteestasi riippuen tekniset määrittelyt voisivat sisältää esimerkiksi arkkitehtuurikuvauksia, datatyyppien, tietojen säilytystavan ja tietokannan rakenteen määrittelyä, tietoturvavaatimuksia ja muita teknisiä yksityiskohtia.
Määrittelyiden kautta luomme esimerkiksi sanallisia käyttäjätarinoita käyttöliittymäsuunnittelun tueksi. Millaisen polun käyttäjä suorittaa tietyssä toiminnossa?
Sovelluskehittämisen tukena taas toimii käyttötapauskuvaus eli ohjelman toimintojen luettelo. Siinä pohdimme, miten tekninen määrittely kohtaa toiminnallisen määrittelyn, mitä vaatimuksia pitää täyttää, jotta käyttötapaus toteutuu? Jos toiminnallisia määrittelyjä ei tehdä ennen tietojärjestelmän rakentamista, on mahdollisuus toimintojen virheelliseen toteutukseen.
Sinä olet liiketoimintasi asiantuntija ja me osaamme teknisen puolen. Vain liiketoimintasi tarpeet tarkalleen ymmärtämällä meidän on mahdollista valita keskeiset teknologiat laadukkaan tietojärjestelmän rakentamiseksi.
Määrittelyiden tuloksena näet esimerkiksi, onko järkevää jatkaa vanhalla teknologialla, refaktoroida tai olisiko kustannustehokkaampaa luoda uutta. Teknologiavalinnat vaikuttavat myös työmääräarvioon. Huolellinen suunnittelu on jo puoli järjestelmää, oli kyse uuden liiketoiminnan digitalisoimisesta tai olemassa olevasta sovelluksesta.
Työmääräarvio on olennainen osa projektiasi. Hyvän suunnittelun tuloksena tiedät tarkemmin, paljonko digipalvelun toteuttamiseen menee aikaa ja rahaa. Toteutamme työmääräarvion yhteisellä jatkuvalla dialogilla kanssasi ja puramme halutut toiminnallisuudet teknisiin tehtäviin, jotka määrittelevät tarvittavan työmäärän. Suuntaa antava arvio eri tehtävien resurssien ja ajan käytöstä auttaa hankkeen hallinnassa tai sen kilpailutuksessa.
Ketterässä kehityksessä meille työmääräarvio tarkoittaa suunnitelmaa, joka antaa tilaa paremmin mahdollisille eteen tuleville muutoksille pitkän hankkeen edetessä toisin kuin täysin kiinteähintainen ja aikaan sidottu sopimus. Kiinteähintainen ja aikaan sidottu sopimus on mahdollista tehdä esimerkiksi auditointeihin tai pienkehitysprojekteihin, jotka ovat tarkemmin määriteltävissä.
Etsitkö juuri sopivan kokoista ohjelmistotaloa, laajaa teknologiaosaamista ja intohimoa käyttäjäystävällisten palveluiden rakentamiseen? Varaa aika tapaamiseen, niin katsotaan, miten voisimme auttaa!